Jonas bliver stadig bedre med alderen

Forummet Bättre Med Åren har lavet en reportage om Jonas hos Cellexir og hans investering i at udvikle sig som en +50 med det mål at blive Bättre Med Åren...

Uppdaterad på
Jonas blir fortfarande Bättre med åren

Forummet Bättre Med Åren har lavet en reportage om Jonas hos Cellexir og hans investering i at udvikle sig som en +50 med det mål at blive Bättre Med Åren og om Cellexir-projektet.

- Jeg er ligesom Benjamin Button!

Ja, det sagde Zlatan Ibrahimovic i spøg i denne uge efter sin succesrige debut i den italienske liga. Herefter henviste han til filmen "The Incredible Life of Benjamin Button" fra 2008, der handler om en mand, der ældes bagud.

Udtrykket føltes bekendt, og det slog mig, at jeg tidligere havde hørt cykelrytter og iværksætter Jonas Bohr fortælle, at han for fem år siden jokede med, at han ville lave sin egen "Benjamin Button". Han havde da læst og ladet sig inspirere af bogen "Growing Young", som handler om, hvad der styrer kroppens aldring, og hvilke muligheder der er for at påvirke dette. Der beslutter han sig for at begynde at leve efter bogens principper, for at se om han kunne blive "bedre med alderen".

Jonas var allerede cykelrytter på svensk eliteniveau i sin aldersgruppe, men kunne aldrig have gættet, at han fem år senere ville cykle på et niveau, han aldrig selv kunne drømme om før. I dag er han som 53-årig bedre, stærkere og cykler hurtigere, end han nogensinde har gjort.

- Jeg forstår det næsten ikke selv, siger Jonas, når han fortæller om, hvordan han alene det seneste år har øget sine præstationer.

Ved Vätternrundan sidste år deltog og cyklede han på utrolige 6:37 timer, hvilket er den næsthurtigste tid i Vätternrundans historie. Siden er det kun blevet ved, og han har siden øget farten med yderligere 2 km/t på de testomgange, han har kørt.

- For to år siden opfyldte jeg en drøm, da jeg nåede at cykle 10 miles solo på en inline-cykel med en gennemsnitshastighed på 40 km/t, fortæller Jonas.

I dag gør han det uden problemer og tror endda, at han kunne klare en 20-miler med samme hastighed.

- Ja, sidste sommer kørte jeg en 13-miler alene med et gennemsnit på 42.

Med den form Jonas føler, han har nu, føles det lidt mærkeligt, at han på grund af pandemien i denne sæson kun havde mulighed for at måle sin styrke i få cykelløb. Det er dog lykkedes ham at få et SM-sølv hjem i tempo i H50-klassen.

Nu glæder han sig allerede til næste år, som han håber vil se anderledes ud.

- Så kører jeg i H55-klassen og er jeg rask og rask, så er et skud ved amatør-VM nok ikke langt væk, afslører Jonas.

Ifølge Jonas er det ikke kun hård træning og en ellers sund livsstil, der ligger bag hans fantastiske udvikling som "50 plus", og som har bragt ham til den absolutte cykelelite i hans aldersgruppe. Hans træningsdosis er omkring 10 timer om ugen, og det er ifølge Jonas ikke ret meget på hans niveau.

- Nej, jeg tror, ​​at meget også er på det mentale plan.

Jonas er ikke den, der går med strømmen, men har altid fulgt sin egen vej. Han har et vidt åbent sind for nye tanker og ideer om, hvad der kan få ham til at udvikle sig på trods af sin fremadskridende alder.

- Mange af vores begrænsninger og muligheder sidder i hovedet og tankens kraft er stor, siger Jonas og mener, at det handler om at have det rigtige "mindset".

- Ja, min tro på det, jeg laver og min egen formåen, samt en overbevisning om, at jeg trods min stigende alder stadig kan blive bedre, er en forudsætning for, at det lykkes virkelig at blive "bedre med alderen".

Jonas er trods en del træning og vilje til at udvikle sig langt fra asket, men ser sig selv som lidt af en livsnyder, der godt kan lide at få et glas champagne eller god vin til maden.

- Jeg tror på ideen om at træne hårdt for at kunne nyde og værdsætte de gode ting i livet.

Fra at have levet et nogenlunde normalt liv kom Jonas sent i gang med at cykle. Det hele startede for 10 år siden, da han fik en uskyldig pik af sin datter "Far, du er begyndt at få en kuglemave". Jonas er da 43 år og beslutter sig for at begynde at dyrke motion ved at cykle på arbejde. Han bliver straks hooked på at cykle, og der går ikke længere end et par år, før han har byttet sin pendlercykel ud med en racer. I 2012 begynder han at konkurrere og med stadig bedre resultater kommer en refleksion over, hvor god han egentlig kan være. Jonas beslutter sig for at finde ud af det.

Jonas øger sin træningsdosis betragteligt og hans udvikling som cykelrytter tager fart. Men han begynder også at forstå, at det ikke kun handler om hård træning for at blive bedre.

Han begynder derfor også at se på det samlede billede af sin livsstil. Ud over faktorer som kost og restitution udvikler han også interesse for ernæring. Jonas bliver nysgerrig efter, hvordan supplerende kosttilskud kan være endnu en brik i hans livsstilspuslespil.

Det er gennem denne interesse, at han så opdager "Growing Young". Bogen beskriver, hvordan ældningsprocessen forringer vores celler over tid, og hvilke mekanismer der påvirker dette. Det skriver den amerikanske speciallæge Marcus Gitterle, der også er en af ​​landets fremmeste eksperter inden for anti-aging.

Aldring er en naturlig del af livet, men hvis vi kan reducere dets negative virkninger, øger vi vores chancer for at forblive opmærksomme, sunde og velvære i alderdommen. Ifølge Gitterle kan vi gennem en bevidst livsstil ikke blot bremse den biologiske aldringsproces, men i nogle tilfælde endda vende den. Livsstilsfaktorer som motion, kost, restitution og stress er grundlæggende forudsætninger for dette, men Gitterle mener også, at vi kan støtte vores celler i at holde sig unge og sunde ved at give dem støtte i form af visse naturlige næringsstoffer.

Med hårdere træning, bedre livsstil og udbud af nogle af de stoffer, som Gitterle foreslår, begynder Jonas en rejse dertil på alle planer. Han mærker, hvordan energiniveauet og restitutionsevnen forbedres, og hvordan udviklingskurven peger opad. Men vejen var også fyldt med nogle store tilbageslag. Han havde tre meget alvorlige ulykker og brækkede faktisk en uberettiget stor del af kroppens knogler for at fortsætte. Men viljen, kraften og en overraskende god helbredende evne gjorde, at han altid formåede at komme tilbage og præstere på et endnu højere niveau end tidligere. Dette styrker Jonas yderligere i hans tro på, at de næringsstoffer han bruger kan have en finger med i spillet og han kontakter derfor Marcus Gitterle, som bliver interesseret i Jonas og de resultater han har opnået.

Der fødes så en idé om at samle flere af de pågældende næringsstoffer i én og samme multikapsel. Dels for at gøre det nemmere, men også for at få synergieffekter. Gitterle går med i projektet og skriver formlen til kapslen, og der skabes kosttilskuddet Cellexir.

Cellexir er i dag en stærkt voksende kosttilskudsvirksomhed, og kapslen har fået navnet Cellexir One. Nu har virksomheden også udviklet produktet Cellexir Endurance, som er et præstationsfremmende stof til udholdenhedssport. Også denne består kun af naturlige stoffer.

- Det er en spændende rejse, vi er på og i Cellexir One har vi i dag en bred vifte af brugere, alt fra eliteatleter til "bedstemødre og bedstefædre", siger Jonas.

Cellexir arbejder meget med at indsamle feedback fra sine brugere og generelt er det meget positivt.

- Ja, mange tilfredse brugere vidner om frem for alt et øget energiniveau og forbedret restitutionsevne. Det er gode betingelser for varigt velvære, hvilket betyder, at Cellexir One ikke kun er velegnet til dem, der gerne vil præstere, men til alle, der blot ønsker at hæve energiniveauet i livet, siger Jonas.

Ifølge Jonas er de tydeligste eksempler dem, der har brugt Cellexir i nogen tid og derefter stopper.

- Ja, flere har kontaktet os og fortalt, at de så mærkede et fald i deres velbefindende og derfor genoptog at bruge det igen, siger Jonas.

Men kan det virkelig fastslås, at dette er et resultat af Cellexir? Kan det ikke lige så godt skyldes andre faktorer, tilfældigheder eller være en ren placeboeffekt?

- Det kunne sagtens være tilfældet, og da der er så mange indflydelsesfaktorer, kan jeg egentlig kun gisne om, svarer Jonas.

- Jeg er ikke ude efter at presse nogen beviser, men for mig er det nok at gå til mig selv og den respons, vi får. Det bedste, hvis du er interesseret og åben for det, er simpelthen at prøve det selv. Alle træffer deres egne valg, slutter Jonas.

Publicerad på Uppdaterad på

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.